Segons informa Francesca Marí, al Diari de Balears, l’Associació per ala Revitalitzaciódels Centres Antics (ARCA) ha denunciat que un nou edifici històric mallorquí torna a estar en perill. Segons ARCA l’equip de govern de l’ajuntament de Palma vol demolir l’antic edifici industrial dela Portade Santa Catalina que actualment acollia, en els seus baixos, la popular discoteca Asai.

L’edifici en qüestió va ser edificat per l’industrial Bartomeu Roca Estades l’any 1859, on hi establí una fàbrica de licors, destil·lats i aiguardents coneguda popularment com Can Roca Suau. Ara fa tres anys ja va haver-hi un intent d’aterrar el cèntric edifici peròla Comissiódel Patrimoni del Centre Històric de Cort, després d’una gran pressió popular, aprovà no derruir l’antiga fàbrica.

L’octubre del 2009 es preservà la finca “pels valors històrics de caire industrial i arquitectònic”. Ara torna a sortir a la llum la polèmica ja que ARCA creu que l’equip de govern actual, degut a les pressions dels propietaris, té la intenció de dur la proposta de demolició a la Comissió de Centre Històric i Catàleg i, per aquest motiu, demanen una reunió urgent amb el regidor d’Urbanisme de Cort, Jesús Valls, per denunciar la situació i evitar una nova pèrdua patrimonial.