El pont penjant d'amposta. Infografia per a una ciutatAmb motiu del 100 aniversari de l’inici de la construcció del Pont d’Amposta, el Museu Terres de l’Ebre acollirà aquest 30 d’octubre la inauguració de l’exposició “El pont penjant d’Amposta. Iconografies per a una ciutat“.  L’acte començarà a les 19.30 i serà presidit pel Sr. Adam Tomàs Roiget, alcalde de l’ajuntament d’Amposta i la Sra. M. Carme Navarro Balada, presidenta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. L’exposició forma part del programa del centenari del Pont Penjant, que durant tot l’any vol commemorar-lo a través de diferents activitats, com ara visites guiades, sortides didàctiques i tallers.

L’exposició, que és un dels darrers actes del programa del centenari, s’instal·larà al Museu de les Terres de l’Ebre. S’hi mostrarà el testimoni fotogràfic de tres fotògrafs en tres èpoques clau (la construcció i els primers anys de funcionament, mitjans del segle XX i l’actualitat) que ens permetran entendre el passat i el present del Pont.

El Pont Penjant, que forma part dels 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial català, s’ha convertit en el símbol arquitectònic de la ciutat d’Amposta i un dels seus majors atractius turístics. El projecte per construir un pont sobre l’Ebre es va iniciar el 1908, gràcies una concessió del Ministeri de Foment, però no va ser fins al 1915 que es va posar la primera pedra. Finalment, es va inaugurar el 1921, i fins avui ha estat una infraestructura clau per les comunicacions de la ciutat.