Finalment l’ajuntament de Terrassa ha decidit que les antigues naus del Condicionament Terrassenc, de propietat municipal, es destinin en la seva major part a la instal·lació d’un ampli alberg social o centre d’acollida. Igualment, a la resta de l’antic espai industrial, hi tindran cabuda la seu de diferents entitats culturals de la ciutat així com un centre de cultura popular. El cost d’aquesta operació es xifra en 500.000 € i ja s’ha començat a treballar en l’encàrrec del projecte de redacció del Pla Director i d’Usos d’aquesta nova reutilització d’un antic espai industrial, en aquest cas de més de5000 metresquadrats.

El Condicionament Terrassenc va ser el primer Condicionament públic de fibres i matèries tèxtils de tot l’estat. És el fruit associatiu de diferents industrials de Terrassa que inauguren el seu primer edifici, al carrer del Nord, l’any 1904. Amb el creixement de les activitats i de la producció tèxtil de Terrassa van creure oportú fer un edifici de nova planta més ampli i operatiu. Per això van adquirir el solar del passeig 22 de juliol on van construir l’actual edifici inaugurat el 1916, obra modernista de l’arquitecte Lluís Muncunill.

A partir de finals dels anys 1960 el Condicionament va especialitzar-se en el laboratori d’anàlisi, evolucionant cap a l’actual nom de Leitat (Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles).

L’any 2006 Leitat va permutar l’edifici amb l’ajuntament, passant-ne aquest a ser-ne el propietari.[slideshow]