Celler Cambrils

Antic celler de Cambrils. Font: Jordi Gili

L’Ajuntament de Cambrils i la Cooperativa Agrícola de Cambrils han consensuat un preacord per a l’adquisició de l’antic celler ubicat al carrer del Vi, a Cambrils. L’adquisició del celler està inclosa al Pla d’Acció Municipal 2019-2023 per part dels tres grups de govern de Cambrils i compta amb el suport d’entitats culturals, socials i veïnals.

Amb aquesta adquisició, l’Ajuntament vol protegir i conservar un espai de memòria únic i divulgar el passat agrícola del municipi.

L’antic celler

L’antic celler de Cambrils va ser construït l’any 1920 per l’arquitecte Bernardí Martorell, col·laborador i deixeble de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. Bernardí Martorell va crear una gran nau basilical amb aparença noucentista. A la seva façana, amb una arquitectura emblemàtica, hi va crear diverses obertures d’arc de mig punt, amb un cos central obert sobre els laterals de les grans finestres per il·luminar l’interior del celler. A l’interior, va dissenyar unes cobertes sostingudes per pilars i arcs de punt rodó, construïdes amb peces de maó.

El celler es va inaugurar l’any 1921 i es va dedicar a la producció de vi i oli fins l’any 1994. A partir del 1997, l’antic celler es va convertir en el Museu Agrícola de Cambrils que mostrava el procés artesanal i industrial de l’elaboració del vi i l’oli. El Museu va tancar les portes l’any 2018.

 

Per saber-ne més:

L’ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per a la compra de l’antic celler | Tarragonadigital

Preacord per la compra de l’antic celler de Cambrils | Canal Reus TV