Aquest mes de febrer s’han donat per acabats els treballs de la primera fase de rehabilitació del Celler Cooperatiu de Rubí que, sota la direcció de l’arquitecte Joan Albert Adell, han permès poder recuperar el projecte original de Cèsar Martinell del 1920. Amb aquesta primera actuació, a més a més de realçar el valor històric i patrimonial de l’edifici, se li podrà donar una nova funcionalitat cultural, ja que la planta del soterrani –d’uns 300 metres quadrats– estarà preparada per acollir exposicions, presentacions o tot tipus d’actes de petit format.

Aquests treballs, iniciats arran de l’esfondrament de la coberta del celler l’any 2007, han estat finançats parcialment a través del programa de l’1% cultural, que hi ha aportat 697.000 €, el fons europeu FEDER hi ha aportat 500.000 € i els diners restants fins a arribar al total d’1’6 milions d’euros, han anat a càrrec de l’ajuntament de Rubí.

En aquesta primera fase d’actuació s’ha reparat la teulada, reforçat els fonaments, executat els elements estructurals necessaris per incorporar un ascensor i escales interiors, enderrocat estructures obsoletes i adequat el soterrani. Tot plegat, amb un pressupost de 813.000 euros.

La segona fase de la reforma, que començarà el proper mes de març, es centrarà en els acabats de l’interior, mentre que al setembre és previst que s’iniciï el condicionament de l’espai exterior.

[slideshow]