El Consorci del Moianès, ha acabat les obres de restauració d’un nou radial del seu projecte “L’Ecomuseu del Moianès”. Amb aquesta actuació ja són 3 els radials on s’ha treballat (Castellterçol, Castellcir i L’Estany) a més a més de l’actuació en una quarantena de llocs patrimonials visitables, tots ells relacionats amb les activitats del món pre-industrial.

Els treballs de neteja, condicionament i restauració de Les poues de La Ginebreda, que s’inauguraran oficialment el proper dia 20 de març, han durat gairebé un any i han tingut un pressupost proper als 200.000 €. Aquesta actuació, que es completarà amb el condicionament de l’antiga incineradora municipal com a Centre d’Interpretació del gel natural i la senyalització d’un itinerari de poc més de 2 km.  de recorregut que segueix 10 poues de diferents característiques i tipologies permetran l’accés a l’interior d’una de les poues mitjançant un camí sensorial i donar per acabats els treballs en aquest radial de l’Ecomuseu del Moianès.

Dins dels mateixos actes, el mateix dia és previst un itinerari de descoberta passant pel singular rentador de la llana. També, el dia abans, s’haurà inaugurat la quarta exposició itinerant de L’Ecomuseu, en aquest cas la que porta per títol “Fred, neu i gel. Les poues del Moianès” que mostra el valor patrimonial de les poues del Moianès dins del marc de tota la mediterrània, a més a més d’explicar els usos, tècniques i utillatges d’aquesta antiga activitat productiva.

Durant aquest any L’Ecomuseu del Moianès té previst acabar els treballs de condicionament i accés a l’antiga mina de L’Estany i iniciar la restauració i recuperació fidedigna dels elements estructurals de l’antic camí ral de Manresa a Vic al seu pas pel Moianès.

[slideshow]