Disseny nau

Disseny interior de la nau que es construirà al costat de l’estació de Martorell Central.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) construirà una nau per a vehicles històrics a  l’estació de Martorell Central. L’espai estarà dedicat a conservar i exposar més d’una vintena de locomotores, cotxes i vagons que formen part del patrimoni històric de la companyia.

La nau es construirà al voltant de l’estació de Martorell Central, de la línia Llobregat-Anoia, a l’espai on hi havia els antics tallers de locomotores, al costat de la platja de vies i de l’aparcament de l’estació. L’interior de la nau tindrà capacitat per allotjar tres vies de 105 metres de longitud, sobre les quals se situaran els diferents vehicles ferroviaris catalogats com a patrimoni històric.

A més, l’edifici comptarà amb un espai per a petites peces històriques, una sala d’actes i un magatzem, i serà visitable a partir de l’any 2022.

La preservació del material històric de la companyia

La nova nau que es construirà a Martorell Central se suma als altres espais expositius que Ferrocarrils ha habilitat recentment per preservar els seus vehicles històrics, com La Cotxera de Rubí, La Nau del tren històric del Vallès i El Moll de la Pobla.

Totes aquestes actuacions tenen la voluntat d’apropar a la ciutadania el patrimoni històric d’FGC, així com recuperar, mantenir i compartir el patrimoni ferroviari, material i immaterial, del nostre país.

 

Per a saber-ne més:

FGC adjudica les obres per construir una nau per a vehicles històrics a l’estació de Martorell Central | Generalitat de Catalunya

FGC crearà una exposició de vehicles històrics en l’estació de Martorell | El Mercantil