Fins al proper 9 d’octubre es pot visitar a Perpinyà l’exposició ‘La Belle Époque des Bardou ‘ dedicada als germans Bardou creadors de la famosa i preuada marca  i fabrica de paper de fumar ‘JOB’.

L’exposició il·lustra la relació entre l’art i la indústria del paper de fumar durant la ‘Belle Epoque’ a Perpinyà. Més de 180 obres en els cartells publicitaris, pintures, escultures, retrats de família. Totes les obres exposades procedeixen de museus de França, i de Barcelona, així com de col·leccions privades, incloses les dels descendents de les grans famílies i aliats.

En aquesta exposició, trobareu obres d’artistes sud-catalans com l’impressionista Ramon Casas, un dels pares del modernisme català, i el pintor realista Lluís Graner. Artistes nord-catalans  sobretot  escultors, amb l’Alexandre Oliva,  Gabriel Faraill o  Raymond Sudre i igualment un baix relleu en part esmaltat d’Aristides Maillol i dos gerros del l’escultor Gustau Violet. També és present un altre artista rossellonès, Pere-Miquel Bardou-Job (1887-1937), nét de Pere Bardou-Job, que va comprar el taller Sant Martí de Prada, on Violet va realitzar gran part de la seva obra.