Segons informa el diari “Segre”, les obres de la Casa de la Sal que es construeixen a Gerri de la Sal (Baix Pallars) estaran enllestides cap al mes d’octubre. D’aquesta manera, el museu dedicat a la producció salina, podrà obrir aquesta mateixa tardor.

Es tracta de les obres de restauració de tot l’edifici de la Casa de la Sal, o Alfolí, ubicat al centre de la localitat i que era l’antic edifici on s’emmagatzemava la sal elaborada a les salines del municipi. Els treballs consisteixen en la restauració íntegra de la façana i els interiors i es pretén recuperar i conservar l’originalitat de l’immoble.

La planta baixa i el primer pis s’habilitaran com a centre de divulgació del coneixement i la comercialització de la sal.

A la planta baixa, on antigament s’emmagatzemava la sal, s’hi construeix una botiga amb records de la zona i productes autòctons, una oficina de turisme per informar els visitants i s’hi exposaran els estris que s’utilitzaven per al procés d’elaboració.

A la primera planta, on entraven les cavalleries carregades de sal, que es dipositava a la planta baixa a través de forats a terra (cada un corresponia a un salinaire), es disposaran dues sales d’audiovisuals i d’exposició de fotografies antigues. La segona planta es divideix entre tres sales: una, per a la Fundació La Morisca; una per a sala polivalent destinada a activitats culturals i una altra més, per a ús i gaudi dels veïns.

El pressupost de l’obra, que ha comptat amb ajudes de la conselleria d’Agricultura, ascendeix a 486.000 euros.