Molí de Cal Xerta

Projecte de transformació del Molí de Cal Xerta a Centre d’Interpretació del Paper. Font: Taller 9s arquitectes

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles transformarà l’antic molí paperer de Cal Xerta en un Centre d’Interpretació del Paper. D’aquesta manera, es vol posar en valor la història del municipi i, alhora, es pretén que empreses, emprenedors, artistes i entitats locals puguin beneficiar-se d’aquest nou equipament.

El projecte compta amb la implicació del Museu Molí Paperer de Capellades, del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i del Camí del Riu, i proposa la utilització del paper com a element principal en la intervenció de l’edifici de l’antic molí.

El futur Centre d’Interpretació del Paper comptarà amb una part museística sobre l’art en l’elaboració del paper i recuperarà una roda hidràulica que permetrà veure tot el recorregut del procés. També es preveu fer-hi actuacions artístiques, taller d’arts, exposicions i presentacions entre d’altres.

A la conca del Riudebitlles hi van funcionar 30 molins paperers, 12 a Sant Pere de Riudebitlles. Un d’ells és el molí de Cal Xerta, que data de principis del segle XVIII, i és un edifici de quatre plantes on es conserva la singular maquinària on es trituraven draps i altres materials per fer el paper.


Per a més informació:

El molí paperer de Cal Xerta, futur centre d’interpretació del paper a Sant Pere de Riudebitlles | La Fura