Molí de Sant Anastasi

Molí de Sant Anastasi. Font: Ajuntament de Lleida

El Molí de Sant Anastasi es rehabilitarà i es convertirà en un espai funcional per a la ciutadania. La recuperació d’aquest espai patrimonial forma part del projecte de l’Anella Cultural i Patrimonial de la Bordeta, impulsat pel col·lectiu Bordeta.net. D’aquesta manera, el col·lectiu pretén crear una ruta turística al barri de la Bordeta, que inclogui visites guiades al molí, al Museu de l’Aigua i a l’Arxiu Arqueològic de Lleida.

A part de la rehabilitació de l’edifici, el projecte inclou la creació d’un inventari de les peces del molí, que actualment es troben guardades a l’Arxiu Arqueològic de Lleida i al Museu de l’Aigua, i la instal·lació de diferents plafons informatius.

El molí de Sant Anastasi és el darrer vestigi de l’antic poble de Vilanoveta de Fontanet, actualment anomenat la Bordeta, i forma part del Museu de l’Aigua de Lleida. Té els seus orígens al segle XIII i és una mostra de la riquesa agrícola de Lleida. La séquia de Fontanet proporcionava la força motriu al molí per tal de moure les moles que s’utilitzaven per moldre cereals.

 


Per a saber-ne més:

Un grup de treball treballarà per dignificar el Molí de Sant Anastasi | territoris.cat

Molí de Sant Anastasi | Regidoria de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida