El MNACTEC estrena el documental Xocolata CREO. La fabricació artesanal de xocolata a la pedra que ens descobreix la fàbrica de la marca tortosina Xocolata CREO per conèixer el procés de producció artesanal i la maquinària que utilitzen, encara avui, per a la fabricació dels seus productes.

El documental mostra com Xocolata CREO segueix utilitzant la mateixa fórmula i maquinària d’elaboració del cacau des de 1941. Així, l’empresa produeix de manera artesanal totes les seves tauletes de xocolata, a base de cacau pur, farina d’arròs del Delta de l’Ebre i de blat de moro, mantega de cacau, sucre i aroma de canyella o vainilla.

Les màquines que utilitza l’empresa per elaborar la xocolata daten aproximadament de 1920, i es tracta de les primeres màquines que es va utilitzar per fer xocolata. Formen part de la tradició dels antics xocolaters, i cada any es repinten i s’arreglen per a mantenir-les en funcionament.

Xocolata CREO

Xocolata CREO té el seu origen l’any 1941 de la mà del senyor Crusellas i els seus socis fundadors Joan Romà, Teresa, Esté i Manuel Ortí. L’any 1955 la societat de l’empresa CREO es va dissoldre, i Josep Maria Benet Matheu, que ja tenia diverses marques de xocolata, va comprar totes les seves patents i màquines. Actualment, l’empresa és dirigida per Xavi Benet, i elabora la xocolata amb la mateixa fórmula i maquinària que en els seus orígens.

 


Per a saber-ne més:

Documental ‘Xocolata Creo. La fabricació artesanal de xocolata a la pedra’ | MNACTEC

C.R.E.O | Xocolata CREO