L’antic edifici del celler de la Cooperativa Agrícola de Vila-Seca tornarà a obrir de nou les portes com a centre cultural durant el proper any 2021. El projecte costarà més de 8 milions d’euros i es finançarà a parts iguals entre el consistori i els fons europeus Feder.

Un cop remodelades, les instal·lacions constaran de tres parts: un espai principal amb butaques i escenari retràctils amb capacitat per 517 persones assegudes o 945 de dretes, un centre d’interpretació de la història del celler i unes oficines d’administració i atenció al públic. La intenció és conservar totalment l’estructura original de l’edifici, amb l’excepció que una de les parets de la nau principal s’enderrocarà per ubicar-hi una caixa escènica amb paret de vidre.

El celler de la Cooperativa Agrícola de Vila-Seca és obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, i data de 1919.  Va construir-se dos anys després de la fundació de la cooperativa i va cessar l’activitat als anys 70, quan es van arrencar les vinyes i l’agricultura va deixar de ser l’activitat econòmica principal del municipi. El 2005 es va decidir que es destinaria a usos culturals, però les obres no van sortir a concurs fins el 2019 i no s’han iniciat fins a principis de 2020, de forma que acumulava 15 anys en desús.


Per saber-ne més:

Una catedral per a la cultura | La Vanguardia

El celler de la Cooperativa agrícola | Biblioteca de Vila-Seca

El celler noucentista | La Pineda Platja