Exterior actual de Can Trinxet, font: Wikimedia Commons (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Can_trinxet.jpg)

Han començat les obres que durant els propers sis mesos han de convertir l’antic complex fabril Can Trinxet de l’Hospitalet de Llobregat en un equipament socio-cultural auxiliar de la ciutat.

Can Trinxet va ser una fàbrica tèxtil cotonera coneguda per elaborar el “vellut del tramviaire”, la roba amb què es feien els uniformes dels Treballadors de la Companyia de Tramvies de Barcelona a principis del segle XX. Es va construir el 1905 i en el seu moment va arribar a ser l’empresa amb més treballadors de la ciutat, un 80% dels quals eren dones. El recinte està considerat una joia del modernisme industrial, i després d’estar anys abandonada, han començat les obres per rehabilitar-ne l’espai interior.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) invertirà 650.000 euros en l’adequació bàsica de la nau lateral del recinte: durant els propers cinc mesos s’instal·laran llum, aigua, lavabos, prevenció contra incendis, ventilació i altres elements de seguretat perquè es puguin fer activitats al seu interior amb un aforament màxim de 500 persones. De moment, però, serà un equipament municipal auxiliar, ja que no compta amb un projecte definitiu.


Per saber-ne més:

Una fábrica entre algodones | La Vanguardia

Arrenquen amb polèmica les obres d’adequació de Can Trinxet | La Vanguardia