La marca de licor anisat Anís del Mono celebra 150 anys d’història aquest 2020. La fàbrica va ser fundada l’any 1870 pels germans Bosch i ha esdevingut una de les fàbriques més importants de Badalona. L’empresa, es calcula que es va fundar aproximadament cap al 1868. Així mateix, es considera que els germans Bosch van fomentar el modernisme a través de la seva publicitat i el cartellisme, i la fàbrica és un destacat edifici modernista.

Amb motiu de la celebració dels 150 anys de la creació d’Anís del Mono, la Fundació Osborne, a qui actualment pertany la marca, ha editat un llibre commemoratiu amb fotografies realitzades per Antonio Guillén, director de la fàbrica. L’obra repassa la història de la marca i explica el mètode d’obtenció de l’anís.

A més, el Museu de Badalona presenta una exposició commemorativa que mostra la primera ampolla diamantada en què es va envasar l’anís, entre d’altres objectes destacats. El Museu també ofereix visites a la fàbrica amb reserva prèvia.

La fàbrica ha anat passant de generació a generació des de la seva fundació l’any 1870 fins a l’any 1974, quan el grup Osborne va comprar el 100% de la societat. Hi destaquen, per la seva importància patrimonial modernista, les sales de destil·lació, així com l’arxiu i el despatx del gerent, que conserven el mobiliari i els estris del segle XIX. A més, també es manté el sistema de producció artesanal que s’utilitzava fa més de 130 anys.


Per a saber-ne més:

Destil·leries Anís del Mono | 150 elements del patrimoni industrial

La llegenda dels 102 micos i un anís | Emprenem

L’Anís del Mono de Badalona fa 150 anys | CCMA

Història animada d’Anís del Mono | Anís del Mono