Sala d’alambins de La Chartreuse

Imatge de finals dels anys 1920 en que es pot apreciar la sala d’alambins de destil·lació de la fabrica d’elaboració del licor “La Chartreuse”, fet a Tarragona, a l’edifici del mateix nom, amb la presència dels monjos cartoixans..

L’origen del popular licor Chartreuse (“cartoixa”), es remunta a l’any 1605 a Paris, concretament a la cartoixa de Vauvert, on actualment hi ha els Jardins de Luxemburg. Allà es va començar a fabricar aquest licor fet per maceració d’una “secreta” fórmula que combinava diferents herbes.

L’any 1903 els cartoixans són expulsats de França i s’instal·len a la part baixa de Tarragona, prop del port i de l’estació del ferrocarril, on reprenen la fabricació del licor, tant el groc com el verd, emprant les mateixes herbes, fórmules i etiquetes. El Chartreuse va esdevenir una beguda molt popular de Tarragona fins que el 1990 va tancar la fàbrica per passar a produir-se exclusivament a la cartoixa de Voiron (França), on solament tres monjos conserven i coneixen la fórmula del mateix.

Arxiu d’Imatges del mNACTEC
Fons: Chartreuse
Autor: Desconegut
Format: Còpia sobre cartró  17 x 22’5 cm.
Nº de registre:1584.3