Organitzat per la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril  (FCAF) i després de 39 anys del darrer i únic congrés d’aquestes característiques celebrat a Catalunya, del 3 al 10 del proper mes de setembre Barcelona, i altres ciutats de Catalunya, acolliran el 58è Congrés Internacional del MOROP (Unió Europea de modelistes ferroviaris i d’Amics del ferrocarril).

En aquest congrés, a més a més de la part acadèmica i institucional, hi haurà la possibilitat  de poder viatjar en diferents mitjans de transport d’especial interès patrimonial, històric i, en alguns casos, de veritables exemples d’arqueologia industrial. Així, un dia està previst desplaçar-se a Lleida amb l’AVE i, des d’allà agafar el Tren dels Llacs mogut per la màquina de vapor “Garrafeta” fins a Balaguer i per dues locomotores diesel “Ye-Yé” fins a La Pobla de Segur.

Un altra dia els congressistes es desplaçaran en trens de RENFE fins al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, creat precisament arran de l’últim congrés que el MOROP va fer a Catalunya l’any 1972 i visitaran, també, a Barcelona, l’estació de França i les obres de la línia 9 del metro desplaçant-se entre aquests llocs de la ciutat amb autobusos històrics restaurats per TMB.

El dijous dia 8 és previst de fer l’anomenada “Volta a Catalunya en 5 trens” a través de la línia de RENFE de Barcelona a Manresa, canviar de RENFE a Ferrocarrils de la Generalitat a l’estació de Sant Vicenç de Castellet i des d’allà arribar amb la històrica locomotora elèctrica “Patxanga” enllaçar amb el cremallera de Montserrat, fent pujada i baixada, per retornar a Barcelona amb la locomotora de vapor “Monistrol”.

A més a més és prevista també una visita a la fàbrica Alstom, a Sant Perpètua de Mogoda, i un última sortida optativa en ferrocarril fins a Ribes de Fresser per allà agafar el cremallera de Núria.

[slideshow]

Per a més informació, podeu consultar els enllaços

http://www.fcaf.cat/portal/raco-del-morop-a-la-fcaf/58e-congres-morop-a-catalunya/

http://www.morop.org/