Molí Dalt

Molí de Dalt de Mas de Forès. Font: Ajuntament d’Alcover.

Han començat les obres de rehabilitació del Molí de Dalt de Mas de Forès d’Alcover per convertir-lo en un centre per als visitants de la Vall del Glorieta. El projecte vol rehabilitar l’edifici de l’antic molí paperer, que actualment es troba en molt mal estat, per recuperar i dignificar aquest element patrimonial i crear un espai que esdevingui una eina didàctica i de posada en valor de la vall per als visitants de la zona.

El nou espai obrirà les portes l’any 2022 en forma d’un petit museu que permetrà fer un recorregut per la història de la vall.

El Molí de Dalt

El Molí de Dalt és un dels Molins del Tarrès, i el més impressionant de tots els molins paperers que es conserven a Alcover per les seves dimensions i fesomia. Testimoni de la indústria de la zona del segle XVIII, el Molí de Dalt està declarat Bé Cultural d’Interès Local i destaca pel fet inusual de comptar amb dues plantes d’assecatge.

L’aigua arribava al molí des d’una resclosa i baixava fins a un segon molí, molt més petit, anomenat el molí del Mig. D’allà, l’aigua es dirigia al molí de Baix, que juntament amb els dos anteriors conforma el conjunt de Molins de Tarrès, que s’integra en un grup de construccions papereres distribuïdes al llarg del riu Glorieta.

 


Per a saber-ne més:

El Molí de Dalt d’Alcover obrirà les seves portes l’any vinent | Diari de Tarragona

Molí de Tarrés de Dalt | Pobles de Catalunya