Amb la presència de l’arquitecte autor de l’obra, Jean Nouvel, demà dimarts, 29 de novembre, és previst inaugurar oficialment les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de cerveses Moritz, a la ronda de Sant Antoni, de Barcelona.Després de gairebé set anys de reprendre l’activitat empresarial, i una inversió de 15 milions d’euros, l’antiga fàbrica tornarà a recuperar el seu prestigi i brillantor com un dels elements de referència del patrimoni industrial de Barcelona. En aquest temps s’han tret els antics tancs de formigó que hi havia a l’interior a la vegada que s’han recuperat i respectat els complexes elements històrics de l’edifici, destacant el relleu esculpit a la façana que ha esdevingut el símbol de la marca: un bevedor de cervesa assentat damunt d’un barril.

A partir del dilluns 12 de desembre es preveu que l’espai de l’antiga fàbrica Moritz, de 4800 metres quadrats, ja estigui obert regularment a tot el públic. Aquest nou espai vol esdevenir un punt de referència gastronòmic, d’activitat social i cultural i de recuperació històrica de la marca i de la producció de cervesa mitjançant l’espai expositiu que dóna a conèixer l’origen i història d’aquesta emblemàtica marca acatalana.

Fundada el 1856 al Portal de Santa Madrona per l’alsacià Louis Moritz, l’any 1864 inaugurava la nova fàbrica a la recentment oberta Ronda de Sant Antoni, esdevenint un dels primers i grans edificis industrials de l’eixample de Cerdà.