Dimecres, dia 22, a dos quarts de vuit de la tarda, s’inaugurarà a la Fundació Bosch i Cardellach, de Sabadell (Vallès Occidental), l’exposició “Les veus del tèxtil”. Aquesta exposició vol rememorar la història industrial de la ciutat de Sabadell i de la seva incidència en la configuració i el creixement de la ciutat en els últims 200 anys, a la vegada que vol servir de punt de partida per a completar el testimoniatge gràfic i oral de les persones que havien treballat en el ram de la indústria tèxtil.

La idea d’aquesta exposició, comissionada per Àngels Casanovas, va ser impulsada per la Fundació Bosch i Cardellach, el Gremi de Fabricants i l’ajuntament de Sabadell amb la intenció de desenvolupar un projecte museístic de la història de la ciutat a través de la indústria tèxtil. Així, s’han digitalitzat fins a 700 fotografies i documents i també es van enregistrar fins a 47 entrevistes, obtenint una mostra representativa de tots els sectors implicats: empresaris, teòrics, cosidores, nuadores, viatjants, filadores, tintorers, administratius, entre molts altres, que han volgut donar fe de la seva experiència vital.
Aquesta iniciativa s’afegeix als diferents projectes de recollida de patrimoni documental endegats per l’Arxiu Històric de la Ciutat i als d’estudi i divulgació del patrimoni industrial i de la indústria tèxtil llanera que s’han dut a terme des del Museu d’Història de Sabadell.