L’ajuntament de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) està treballant en una doble actuació de millora en un sector del Molí Fondo, una antiga fàbrica paperera situada en un dels marges del riu Fluvià. Un dels projectes es centra en la rehabilitació estructural d’una part de l’antic molí paperer mentre que el segon suposarà la recuperació de la central hidroelèctrica del seu interior, tornant-la a posar en funcionament. Les obres estan valorades en més de 400.000 € obtinguts amb ajuts del fons europeu FEDER i del FEIL del govern central.

A més d’actuar en l’estructura de l’immoble, l’ajuntament, també, ha recuperat la central hidroelèctrica del molí. Els treballs permetran recuperar un important llegat industrial i històric de Sant Joan les Fonts, un municipi amb un pes important de la indústria paperera i la posada en valor de tot aquest conjunt. Els recursos generats per la venda de l’electricitat produïda, es reinvertiran a les mateixes instal·lacions que, a la llarga, han de poder-se convertir en un nou atractiu turístic i un espai de visita per als escolars.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts té assumida la titularitat del Molí Fondo, una antiga fàbrica paperera situada en un dels marges del Riu Fluvià de la qual ja es té constància l’any 1723. Durant anys, el Molí Fondo va acollir la indústria Torraspapel (anteriorment Torras Juvinyà i Torras Hostench) fins que l’any 1966 es va posar en marxa una planta de nova construcció a pocs metres de l’originària.

[slideshow]