El proper 19 de novembre el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acollirà un workshop o jornada tècnica sobre la Telegrafia Òptica a Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en comú la recerca en aquest camp. Aquesta serà la primera trobada d’investigadors i estudiosos que es fa sobre la matèria a Catalunya i vol ser el punt de partida per a la realització, el proper any 2014, d’un congrés sobre telegrafia òptica i història de les telecomunicacions.

Tant a Catalunya com a Espanya, l’interès per aquest bé patrimonial ha anat augmentant. Des de fa temps, vàries iniciatives de particulars i del sector públic i privat porten a terme projectes de recuperació de torres de telègraf per tal de fer-ne difusió i museïtzar-les. Sovint en línia, tenen la característica d’englobar vàries disciplines: història, documentació, arqueologia, arquitectura, enginyeria, telecomunicacions o museografia. Actualment, la xarxa d’experts, investigacions i projectes de recerca és força extensa i prolífica.

La jornada s’organitza en col·laboració amb Arkpadoc, empresa dedicada a la recerca arqueològica i a la gestió del patrimoni cultural, i es desenvoluparà dins del marc d’activitats que programa el mNACTEC en ocasió de la Setmana de la Ciència 2013.Les inscripcions a la jornada són gratuïtes i ja es poden realitzar trucant al 626 723 886 o enviant un correu a  info@arkpadoc.cat. Més informació: properament a www.mnactec.cat

torre-telegrafo21