La Tèrmica Roca Umbert de Granollers va estrenar nova museïtzació el passat mes de desembre. La Tèrmica és ara un centre d’interpretació i espai audiovisual, amb elements tecnològics innovadors que permeten fer una visita immersiva a l’espai que produïa energia i proveïa d’electricitat i vapor a l’antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert de Granollers. El nou discurs expositiu permet conèixer la història de la fàbrica i reflexionar sobre l’energia i la lluita contra el canvi climàtic.

La nova museïtzació permet fer una visita amb dos itineraris temàtics: per una banda, la història de la fàbrica i de l’evolució en l’obtenció d’aigua i, per altra banda, la història de la fàbrica a través del testimoni dels seus treballadors. Les projeccions sobre parets i façanes, els efectes sonors i les audioguies interactives permeten al públic descobrir l’evolució del combustible o d’altres recursos que s’utilitzaven per crear energia pròpia. L’equipament també presenta un mapatge (mapping) projectat a la façana que fa 18 metres d’alçada i dura 8 minuts, en què es mostra l’evolució de la Tèrmica des dels seus inicis i la transformació de les matèries primeres en energia.

La Tèrmica Roca Umbert forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i és també un espai de difusió i debat sobre l’energia a la Ruta Europea de Patrimoni Industrial.

Tèrmica Roca Umbert

Nova museïtzació de La Tèrmica Roca Umbert | Font: La Tèrmica Roca Umbert


Per a saber-ne més:

Roca Umbert estrena la nova museïtzació de la Tèrmica | Som Granollers

La Tèrmica encén l’engranatge | Som Granollers