Després de vuit anys d’inversió econòmica per a la rehabilitació de l’edifici, finalment l’antiga fàbrica CACI de Badalona dedicarà la seva planta baixa a actes culturals diversos com xerrades o exposicions.

La fàbrica havia d’acollir el Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, però després de diverses dificultats i problemes que han anat succeint des de la creació del projecte, comptarà amb un projecte molt menys ambiciós i es transformarà en un centre del còmic gràcies a la Biblioteca Nacional de Catalunya, de qui rebrà el material. Aquest projecte està dissenyat per la direcció general de Patrimoni de la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona.

L’antiga fàbrica CACI  està situada a la façana marítima de Badalona, una de les localitzacions més importants de la indústria badalonina del segle XX. L’edifici va ser construït per Jaume Botey i Garriga l’any 1899, un constructor i mestre d’obres que també va ser alcalde de Badalona entre els anys 1875 i 1876. L’edifici havia d’allotjar una fàbrica de midó però a principis del segle XX la propietat va passar a les mans de Deuscht i Cia, empresa que necessitava un espai on fabricar cotó per a colls de camises. L’any 1928 l’empresa va ser absorbida per la Companyia Arrendatària del Monopoli del Petroli (CAMPSA). Finalment, anys més tard es va convertir en la seu de la Companyia Auxiliar del Comerç i la Indústria.

L’edifici, una obra de maó, va trencar els esquemes de la seva època degut a la base de formigó armat i les lloses forjades, tècnica patentada per Fraçois Hennebique.