La Farga del Roquer, a Arbúcies (Selva), és un dels millors exemples de patrimoni industrial que il·lustra el dinamisme econòmic del Montseny des de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX. La restauració i rehabilitació de la farga va ser inaugurada el 30 de juliol de 2011 i, des d’aleshores, s’ha sumat perfectament a una oferta turística singular vinculada al patrimoni industrial i natural de la vall d’Arbúcies juntament amb el Castell de Montsoriu, el Museu Etnològic del Montseny i els aprofitaments de la seva riera.

Entrar a la Farga del Roquer és fer un recorregut pel passat industrial d’Arbúcies, lligat de forma indissoluble a l’aigua i a una riera que ha fet possible diversos usos tradicionals. Les visites guiades en petits grups permeten entendre el procés de funcionament i usos de l’edifici i el complex sistema d’aprofitaments hidràulics: adoberia de pells, torneria, serradora i carrosseria d’autocars.

La Farga del Roquer va ser inicialment una farga de ferro i, posteriorment, de coure (aram). Està documentada des del segle XVIII però l’edifici actual va ser construït per Lambert de Roquer els anys 1846-48 i va estar en funcionament fins el 1873. Després va ser blanqueria de pells, fàbrica de llapis i taller de carrosseries.

1

2