Foto: T. Llordés

Endesa continua la rehabilitació i restauració de la seva nova seu per a la Catalunya Central que entrarà en funcionament durant el primer trimestre del 2014 i estarà ubicada a l’antiga central elèctrica de Manresa (Bages) coneguda com ‘La Catalana’.  A més de rehabilitar l’antic espai industrial, l’empresa també construeix un edifici annex i recupera l’entorn i els seus elements d’interès històric i arquitectònic.

L’antiga central transformadora ocupa una superfície d’11.258m2  i va ser construït l’any 1920 amb un destacat valor arquitectònic. Per aquest fet, i conscients del valor patrimonial de l’edifici, Endesa ha optat per enderrocar només aquells elements de la parcel·la que no tenen cap valor arquitectònic. D’aquesta manera es conserva l’edifici principal de 3 plantes i de gairebé 3.000m2 i també la bassa, el pou i l’arbrat de la zona.

A l’interior de la futura seu es realitzarà una reforma integral i es crearan dos forjats entremitjos que mantindran la noció de nau-espai central, on el protagonisme el té un pilar central. Es tracta d’un espai obert que serà la zona d’oficines pensades per allotjar fins a 140 treballadors on també es rehabilitarà la zona de l’antic pont grua, que permetrà dividir diferents elements.