Louis Bergeron Font: INCUNA

Louis Bergeron
Font: INCUNA

Amb notable aflicció us comuniquem que aquesta setmana ha mort a Paris el professor Louis Bergeron, un dels pioners i més destacats experts en temes de patrimoni industrial mundial.

Nascut el 1929 a Estrasbourg, va estudiar a l’entranyable École Normale Supérieure, del carrer d’Ulm, a Paris. Allà va obtenir el títol de “Docteur d’Etat” en Història. Va ensenyar la història econòmica i social de la industrialització a Europa occidental des del 1951 fins a 1997, en que es va jubilar, com a professor de la mateixa École Normale, al CNRS i a l’EHESS. Bergeron va estar involucrat en la investigació, promoció i difusió del patrimoni industrial des de moltes activitats i àmbits. L’any 1978 va fundar el CILAC (l’associació nacional francesa de patrimoni industrial) del qual en va ser vicepresident. També va ser membre de la Junta de TICCIH (Comitè Internacional per a la Conservació del Patrimoni Industrial), i el seu president des de 1990 fins al 2000.

Autor de nombroses obres sobre la història econòmica i el patrimoni industrial, va ser un dels autors de referència en aquestes àrees. Destaquem entre la seva extensa i àmplia producció acadèmica i bibliogràfica “Le patrimoine industriel. Un nouveau territoire” (amb Gràcia Dorel-Ferré), “Le patrimoine industriel des Étas-Unis”, “La época de las revoluciones europeas. 1780-1848”, “Els capitalistes a França. 17809-1914”, “Le Creuseot, una ville industriel”, “Banquers, negociants i manufacturers parisencs”, “La industrialització de França al segle XIX”, “Els Rothschild i els altres”, “Les indústries de luxe a França”, “Història i història social urbana”etc.
El nostre més sentit condol a la seva família.