El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI), Jordi Sasplugas, van signar el dimecres dia 11 de juliol, un conveni de col·laboració per a desenvolupar el Centre d’Interpretació del Ferrocarril, el Tren Turístic de les Terres de l’Ebre i el Centre de formació d’oficis ferroviaris.

Mitjançant l’acord, la FPPFI es compromet a mantenir els projectes que està duent a terme en coordinació amb l’Ajuntament de Móra la Nova i la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, FGC facilitarà recolzament tècnic mitjançant l’aportació d’opinions, procediments i recomanacions que ajudin a facilitar els projectes. També donarà materials i components que estiguin fora d’ús i siguin susceptibles de ser donats de baixa perquè puguin ser rehabilitats i reutilitzats perla FPPFI. Elconveni té una durada de cinc anys i estableix la formació d’una comissió de seguiment, participada per un membre de cada entitat.

La FPPFI és una associació que promou la recuperació del patrimoni històrico-cultural ferroviari associat a la línia del ferrocarril directe de Madrid a Barcelona, del qual es conserva el complex ferroviari de Móra la Nova, amb un antic dipòsit i tallers de locomotores en forma de Centre d’Interpretació del Ferrocarril. Amb aquesta finalitat també desenvolupa tallers que es dediquen a la restauració de material i instal·lacions ferroviàries.

D’altra banda, i conjuntament amb l’Ajuntament de Móra la Nova, han finalitzat els treballs de construcció d’una nau on es preveu allotjar el material mòbil destinat al futur tren turístic de les Terres de l’Ebre. Dins la seva activitat empresarial, FGC desenvolupa activitats turístiques relacionades amb el ferrocarril a diferents punts de Catalunya, i manté dins les seves prioritats conservar aquelles línies i material d’interès històric.