El Consorci del Moianès ha produït la seva cinquena exposició itinerant que forma part del projecte “Ecomuseu del Moianès”. En aquest cas es tracta d’un tema d’especial incidència històrica, social i patrimonial a la comarca del Moianès, com va ser-ho la indústria del gel natural, ja que en aquest lloc es dóna una de les concentracions més importants de poues de gel de tota la Mediterrània.

Aquesta exposició, que porta per títol “Fred, neu i gel. Les poues del Moianès”, a banda d’explicar com s’organitzava i funcionava aquesta activitat preindustrial, presenta la singularitat de mostrar imatges i documentació inèdita, explicar el procés d’aparició del gel artificial, dades de toponímia i nomenclatura, exportació i importació de gel, climatologia, etc.

La mostra, amb una molt bona acollida de públic, ja s’ha mostrat a L’Estany i, ben aviat es podrà veure a Granera i Monistrol de Calders. També és previst que arribi properament a Barcelona juntament amb una altra de les exposicions itinerants de l’Ecomuseu del Moianès que fa referència a la conservació tradicional dels aliments, un dels usos a que es destinava el gel artificial.