Ara fa dues setmanes la Cooperativa Integral Catalana (CIC) signà  un contracte de lloguer amb opció a compra de l’antiga colònia industrial Cal Marçal, coneguda popularment com Ca La Fou, a Cabrera d’Anoia (Anoia).

Aquest lloguer, amb futura compra, servirà per a realitzar-hi un experiment polític, econòmic i social consistent en restaurar tot el complex de les quatre fàbriques, de 28 hectàrees, per tal d’acollir-hi habitatges, indústries i producció ecològica, sostenible i destinada a l’autogestió.

La compra col·lectiva de Ca La Fou per part de la CIC ha servit, a la vegada, per a evitar la instal·lació d’una incineradora de residus en aquesta antiga colònia industrial. Hores d’ara ja hi ha llista d’espera per accedir als futurs habitatges que tindran un preu d’entrada de 560 € i un lloguer mensual de 100 €.

L’antiga Colònia Marçal, també coneguda com Ca la Fou, va ser creada l’any 1902 per l’industrial de Manlleu Jacint Rifà, dedicant-se a la filatura de cotó i esdevenint l’única colònia industrial de la conca del riu Anoia.