Vapor Ros de Terrassa

Vapor Ros de Terrassa. Font: Diari de Terrassa

L’antiga nau fabril del Vapor Ros, ubicada al centre de la ciutat de Terrassa, es recuperarà i es destinarà a usos culturals, socials i cívics. La Generalitat de Catalunya ha tramitat l’acceptació de l’herència del conjunt, per convertir-lo en un espai de titularitat pública i així protegir-lo d’iniciatives especulatives i garantir el seu interès públic i social, promogut des de l’any 2018 per la Plataforma en Defensa del Vapor Ros.

L’objectiu de la recuperació del Vapor és preservar-ne la qualitat ambiental i arquitectònica, i revitalitzar tot aquest espai que ocupa més de 6.000 metres quadrats de superfície.

La nau principal, les naus industrials del Vapor i les edificacions auxiliars es convertiran en equipaments administratius, educatius i de serveis socials i cívics. A més, es continuaran duent a terme les activitats comercials i de serveis que hi havia en alguns dels edificis.

El Vapor Ros

El Vapor Ros de Terrassa és un antic complex industrial, bastit durant la segona meitat del segle XIX i restaurat per l’arquitecte Lluís Muncunill l’any 1907, protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

Es tracta d’un conjunt fabril, antigament dedicat a les filatures, format per una nau principal i construccions auxiliars. També compta amb la Casa Mariano Ros, antiga residència dels propietaris de la fàbrica i catalogada dins el Pla Especial de Patrimoni Històric, Artístic i Ambiental de Terrassa.


Per a saber-ne més:

La transformació de l’antiga nau fabril de Vapor Ros, tira endavant | La Torre del Palau

Vapor Ros: l’última joia del patrimoni fabril de Terrassa | Diari Ara