Museu Molí Paperer de Capellades. Font: Museu Molí Paperer de Capellades

El Govern ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Monument Històric, el Museu Molí Paperer de Capellades. Se li ha atorgat el màxim nivell de protecció  amb motiu de la seva doble tasca, ja que contribueix a la difusió del patrimoni històric i industrial com a museu i alhora manté viva la seva funció industrial produint paper de forma artesanal.

La protecció com a BCIN inclou la preservació de l’edifici, que manté de forma completa i original les característiques constructives tradicionals dels molins paperers catalans, juntament amb un gran nombre de peces de mobiliari, maquinària i estris d’importància per a la confecció històrica del paper.

De la mateixa manera, també queda protegit l’entorn del museu molí, per tal que es respectin els criteris de correcta visualització i integració de l’edifici dins l’entorn urbà en què s’emplaça, definit principalment per les finques adjacents i les construccions més pròximes.

Les col·leccions i la documentació que es conserven al Museu Molí Paperer de Capellades en fan un referent d’abast i importància internacionals pel que fa a l’estudi i la difusió del paper en tots els seus àmbits.


Per a saber-ne més:

El Museu Molí Paperer de Capellades, protegit pel Govern com a Monument Històric per mantenir viva la seva funció industrial | Govern.cat

El Govern protegeix el Museu Molí Paperer de Capellades com a Monument Històric per mantenir la seva funció industrial | La Vanguardia