Tal i com informàvem el passat 10 d’abril aquest diumenge, 10 de juny, arribaran a l’estació de Móra la Nova (Ribera d’Ebre) les locomotores 241F-2238 (“Bonita”) i 141F-2316 (“Mikado”) que seran remolcades des de Madrid-Delicias amb un comboi especial que sortirà de la capital de l’Estat demà divendres dia 8. Dos dies seran necessaris per salvar els 530 Km que separen les dues localitats.

Per tal de fer possible el trasllat per via la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI) de Móra la Nova, ha necessitat mesos de treball per tal que ADIF n’autoritzés la circulació. En aquest treball hi han participat, també, l’ARMF (Associació Reconstrucció Material Ferroviari) de Lleida, la AAFM (Asociación de Amigos del  Ferrocarril de Madrid) que participarà en el trasllat amb l’aportació també d’un furgó de suport i del personal de conducció necessari pel trasllat així com el Museo del Ferrocarril de Delicias que aportarà un altre furgó equipat amb grup electrogen i material divers necessari per a les tasques de supervisió en ruta.

Amb aquest trasllat s’aconsegueix acostar-se, cada dia més, a l’objectiu final de posada en funcionament del tren turístic.