Grup_d'habitatges_de_la_fàbrica_(el_Pla_de_Santa_Maria)_-_1

Per MARIA ROSA FERRE ✿ [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

 L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha impulsat un ambiciós projecte, amb l’assessorament i col·laboració del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, per permetrà que l’antiga fàbrica tèxtil aculli el centre d’interpretació del patrimoni industrial, el museu de l’antiga fàbrica tèxtil i el museu agrícola.

La fàbrica organitza puntualment jornades de portes obertes per mostrar els espais i què s’hi guarda. Quant al museu agrícola, està obert al públic des del passat mes d’octubre.

El procés de restauració del recinte s’està duent a terme per etapes i de moment s’han recuperat dues naus de 500m2. La primera alberga el centre d’interpretació i el museu de l’antiga fàbrica tèxtil. S’hi han instal·lat tres telers centenaris provinents de Santa Coloma de Queralt, un teler modern, un ordidor i un doblador, i gràcies a un procés de restauració tota aquesta maquinària es pot posar en funcionament. A l’altra nau s’hi ubica el museu agrícola, que conté principalment maquinària agrícola classificada, aparells i eines provinents d’oficis artesans, utensilis domèstics, etc.