By Manuellebron, via Wikimedia Commons

By Manuellebron, via Wikimedia Commons

El barri del Poblenou, a Barcelona, va ser el bressol de la industrialització a Catalunya i es tracta d’una zona amb gran concentració de patrimoni industrial. Actualment, però, molts d’aquests espais estan molt degradats i, fins i tot, en perill d’esfondrament. Per això, l’Ajuntament a reimpulsat la Comissió Tècnica del Patrimoni Industrial del Poblenou.

La comissió tècnica es va crear per mantenir i donar una nova vida a aquests edificis, però durant el mandat anterior es va reunir únicament dues vegades. Davant les queixes dels veïns i l’evident estat de degradació de molts dels elements, l’Ajuntament ha donat un nou impuls a l’organisme i durant el passat mes de gener el va convocar per tal de reactivar la seva tasca: iniciar les accions per mantenir, conservar, rehabilitar i donar vida als edificis deteriorats.

El barri del Poblenou té 114 elements patrimonials catalogats i, fins ara, alguns d’aquests espais s’havien reconvertit gràcies a iniciatives públiques i privades. Tot i així, els veïns reclamen més implicació institucional i plans d’actuació d’urgència.