roca umbert

Tèrmica Roca Umbert. Font: Ajuntament de Granollers

Granollers ha presentat diverses actuacions de recuperació i posada en valor del patrimoni industrial de la ciutat, entre les quals destaca el projecte de museïtzació de la Tèrmica de Roca Umbert per promoure’n la visita i fer un reconeixement del passat fabril de Granollers.

Amb el cofinançament dels fons Feder, en els darrers anys, s’ha pogut dur a terme la recuperació de la Tèrmica, el Refrescador i altres actuacions al recinte de Roca Umbert, així com millores a les antigues fàbriques de Can Torras, La Font, Can Comas i l’antiga serradora Gibert.

A més d’aquestes actuacions de recuperació, està prevista l’ampliació museística de la Tèrmica Roca Umbert, per donar valor al patrimoni històric, industrial i cultural de Granollers i de l’antiga fàbrica. Es basa en l’ampliació de la museïtzació de Roca Umbert a través d’una visita immersiva a l’antiga fàbrica com a inici d’un itinerari d’interpretació de la Tèrmica i de la ciutat i com a espai de reconeixement del passat fabril de Granollers i de debat sobre el futur energètic.

Així, la Tèrmica esdevindrà un centre d’interpretació, amb un espai audiovisual immersiu que convidarà a interpretar el passat industrial, en convivència amb la creació artística contemporània que ja resideix a la part de la fàbrica que ocupa la Fàbrica de les Arts.

Està previst fer videomappings a les parets interiors i exteriors de la Tèrmica, la millora dels espais expositius exteriors per donar continuïtat a la visita i acollir exposicions temporals sobre energia o el passat industrial.

El projecte també preveu crear un itinerari d’art urbà de gran format que comenci a Roca Umbert i connecti amb la resta de la ciutat a través de murals fets per artistes de prestigi.


Per a saber-ne més:

Granollers recupera el patrimoni industrial de la ciutat i en promou el reconeixement amb un projecte de museïtzació de la Tèrmica de Roca Umbert | Ajuntament de Granollers

Granollers avança en la recuperació del patrimoni industrial de la ciutat | El9nou.cat

Conjunt industrial i Tèrmica de Roca Umbert | 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya