La confluència de diferents mitjans de transport

En aquesta imatge captada l’any1922 a la confluència de la Gran Via amb la Rambla de Catalunya podem veure una esplèndida imatge dels primers anys del segle XX d’una Barcelona en creixement i atrafegada on convivien gairebé tots els mitjans de transport terrestre.

Si observem detingudament la imatge podem veure a l’esquerra l’autobús nº 1, de dos pisos, de la “Compañia General de Autobuses” (un Tilling Stevens de 40CV i capacitat per a 48 persones), la primera empresa d’autobusos que va funcionar a Barcelona. En primer terme de la imatge el carruatge d’una familia benestant amb xofer uniformat (és un model “coupé” o “berlina de tres quarts” tirat per un sol cavall), al seu darrera un carro de trabuc, un automòbil a motor, una bicicleta i encara més al darrera una parella de la Guàrdia Civil dalt de cavall.

Més a la dreta de la imatge el tramvia de la línia Sants-Corts-Marina, al seu darrera un altre automòbil a motor i en un lateral un policia també a cavall. Encara a l’extrem dret de la imatge un altre tramvia amb un carro amb capota al seu darrera.

Arxiu d’Imatges del mNACTEC
Autor: Adolf Zerkovitz
Format: Positiu en paper de 24 x 29’5 cm.
Nº de registre: 17193