Coincidint amb les festes de Setmana Santa i després de l’èxit de  l’estiu i la tardor de l’any passat, s’acaba d’iniciar a Andorra la segona temporada de visites guiades al “Camí Hidroelèctric d’Engolasters”.

Aquesta visita guiada permet descobrir el patrimoni històric i industrial de FEDA  (Forces Elèctriques d’Andorra) a través d’un agradable passejada d’una hora i mitja de duració que permet visitar les entranyes de la presa del llac d’Engolasters, resseguir els canals que capten l’aigua dels rius, conèixer com es genera i controla la producció d’electricitat, com es transportava el material i les persones, visitar la casa dels guardes de la presa i les instal·lacions hidroelèctriques de la zona, la galeria dic, el polvorí, el pou de vàlvules o el camí de Ràmio fins al mirador, entendre els mètodes de construcció dels canals, les preses i els dics, etc. Com a complement a la visita, l’usuari pot pujar a la històrica vagoneta que va estar en servei des del 1930 fins el 1999 i acabar el recorregut visitant el Museu de la  Electricitat (MW), a Encamp.

Aquesta activitat es podrà dur a terme fins a l’octubre. Durant els mesos d’abril, maig i juny, les visites es podran fer tots els dissabtes. Al juliol, l’activitat s’amplia als diumenges. Durant el mes d’agost, que és quan hi ha més afluència turística, les visites es podran realitzar de dimarts a diumenge en un total de quatre torns.

[slideshow]