Vic inaugura aquest dijous dia 16 de desembre un reformat edifici de La Farinera. Aquesta antiga fàbrica d’embotits i de farines situada al carrer Morgades llueix amb tota la seva esplendor després d’una profunda remodelació que l’ha adequat per poder acollir el Centre d’Arts Visuals de Vic.

La Farinera és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Vic. Es va construir entre els anys 1896 i 1897 per acollir la fàbrica Torra, que es dedicava a l’elaboració d’embotits. L’arquitecte va ser el reconegut Enric Sagnier i avui en dia és una de les obres més destacades de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Els usos d’aquest edifici han estat diversos, al llarg dels anys, des de la fabricació de calçat fins a la filatura de teixits.

A partir dels anys 30, es dedicà a la producció de farines, i per això és anomenada Farinera Costa, activitat que va cessar l’any 2007.

L’Ajuntament de Vic va adquirir aquest edifici i hi inicià una profunda transformació l’any 2009, sota direcció de l’arquitecte Jordi Garcés, amb una aportació econòmica del Fons Estatal d’Inversió Local de 2.192.527 € i el 2010 a partir d’un finançament del Fons Estatal pel Treball i la Sostenibilitat Local de 986.759 €.

La Farinera de Vic