El passat 16 de febrer es va realitzar l’acte fundacional de l’Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó que té l’objectiu de vetllar per la conservació del patrimoni industrial i natural, de la pròpia Colònia i del seu espai territorial més proper, així com per promoure i potenciar l’espai. El projecte compta, entre altres, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Olesa de Montserrat i d’Esparreguera.

Des de l’associació han manifestat la voluntat de trobar sinergies amb les diferents institucions per poder preservar, rehabilitar i promocionar l’espai com un element de turisme cultural. Una de les primeres actuacions que realitzarà l’associació serà aconseguir que tingui un nivell de protecció patrimonial per evitar que es pugui malmetre l’espai.

D’altra banda, es vol crear un projecte de conservació de la memòria històrica a través de testimonis directes que van viure els darrers anys de la colònia en actiu. D’aquesta manera, es pretén tenir present el valor històric de la colònia i emfatitzar el paper de la dona dins la colònia com a element històric que cal reivindicar.