L’edifi de la Societat Cercle Calongí a l’actualitat. Font: Ràdio Palamós

Han començat les obres de la seu històrica del Cercle Calongí. Aquestes obres són gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la Societat Cercle Calongí. L’acord especifica que l’Ajuntament gestionarà l’edifici com un equipament cultural i lúdic durant 30 anys a canvi d’una subvenció a la societat de 100.000 euros. Aquesta subvenció li servirà al Cercle Calongí per dur a terme les reformes necessàries.

Les obres serviran per renovar la teulada i adequar les instal·lacions a la normativa d’activitats, incloent nous lavabos adaptats i renovació de l’instal·lació elèctrica, entre d’altres. En total, les obres tenen un cost de 98.539 euros, i el seu final està previst per finals de juny del 2019.

La seu del Cercle Calongí està situada al centre històric de la ciutat de Calonge, al número 5 de la Plaça Major, i és Bé Cultural d’Interès Local. L’edifici compta amb més de 900 metres quadrats, la majoria part del pati. Va ser inaugurat el 25 de maig de 1924 com a seu de la societat Foment Agrícol Industrial, que amb l’arribada de la Guerra Civil va canviar de nom a Sociedad Circulo Calongense.

 


Per saber-ne més:

El Diari de Girona informa de la cessió de l’immoble

L’acord és portada del Butlletí Municipal de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni