Font: Jose Polo, viumolinsderei.com

Font: Jose Polo, viumolinsderei.com

L’antiga seu de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora, la nau El Molí, acollirà la nova biblioteca Pau Vila, de Molins de Rei, que serà cinc vegades més gran que l’actual. A més, s’alliberaran 2.500m2 per a altres usos municipals.

La nau El Molí va ser la seu de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora des que va iniciar la seva producció el 1848. A la dècada del 1960 va deixar de produir i des d’aleshores l’espai ha acollit activitats de diferents entitats. El 2011, però, el perill de despreniments i una plaga de tèrmits van obligar a tancar la nau. Ara, amb la rehabilitació de la fàbrica es vol conservar l’edifici donant-li nous usos i consolidant-ne els elements patrimonials i històrics.

Les obres de rehabilitació, que finalitzaran a la tardor del 2017, respectaran els trets històrics de la nau. Consistiran en l’enderroc de murs exteriors i edificis annexos al recinte, l’estabilització i consolidació de l’estructura, la restauració de les façanes i la coberta, i la creació de nuclis de serveis, com escales, accessos i instal·lacions de subministraments. Aquesta actuació, finançada per l’Ajuntament de Molins de Rei i l’AMB, pretén convertir El Molí en un element central del municipi.