Fàbrica Tèxtil Rase. Font: Teresa Llordés pel projecte “Espais recobrats – Els nous usos del patrimoni industrial català”.

La Comissió d’Urbanisme de la Generalitat ha donat el vistiplau al projecte de reforma de l’antiga fàbrica Tèxtil Rase situada a Cardedeu. L’espai es convertirà en un equipament social i cultural. El projecte pretén crear un espai públic per fomentar la creació, la formació i la participació del teixit associatiu i cultural de Cardedeu.

S’habilitaran espais socioculturals, sales d’exhibició i assaig, tallers de creació d’arts visuals, sales per a disciplines artístiques, magatzems, taquilles per a entitats, oficines tècniques municipals i un bar. A més, també s’ampliarà l’espai de l’actual rocòdrom.

El projecte preveu la reforma de la nau central i de la nau oest. En la darrera, s’ha de renovar la coberta de la nau, ja que part del formigó, de cent anys d’antiguitat, es troba degradat i amb risc estructural.

La Tèxtil Rase és una antiga fàbrica fundada l’any 1914 a Cardedeu pels germans Sanesteve. L’espai va passar a ser municipal l’any 2004.