El Sequer de Pinyes de Bellver de Cerdanya, un dels 150 Elements Imprescindibles del Patrimoni Industrial Català, va inaugurar el passat 4 de juny el Museu del Bosc Sequer de Pinyes, una proposta que posa en valor la tasca d’aquesta petita indústria.

El Sequer de les Pinyes és una instal·lació industrial única a Catalunya i a tot l’Estat. Va estar en funcionament des de 1950 fins al 1992 i la seva funció bàsica era aconseguir les llavors d’espècies de pins autòctons per a la seva replantació posterior en boscos del país.

Ara, després d’una restauració i transformació dels equipaments que ha costat més de dos anys de feina i una inversió d’uns 60.000 euros, s’ha convertit en un museu obert al públic. A través de diferents àmbits, s’explica el procés de desforestació, la creació del Sequer o les repoblacions realitzades. També s’hi exposen les eines que s’empraven en les feines forestals i la maquinària pròpia de la instal·lació.

El museu es pot visitar amb reserva prèvia i s’ofereix servei de guia. Més informació al web dels 150 Elements o a l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya.

24-Sequer-de-pinyes-Bellver-de-Cerdanya-foto-Sara-Aliaga-IPIC-1