Recinte de Can Ricart. Font: Ajuntament de Barcelona (barcelona.cat)

La Universitat de Barcelona impulsarà el projecte de Campus de les Arts al recinte de Can Ricart, per transformar l’edifici en un espai de diversos estudis artístics superiors. La creació d’aquest campus és una de les propostes del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA).

L’antic recinte de Can Ricart, declarat bé cultural d’interès nacional, es convertirà en un espai especialitzat en recerca i formació artística amb serveis i activitats per als centres que imparteixen estudis artístics de nivell superior.

Es preveu que la rehabilitació del recinte comenci l’any 2020 i inclourà la creació d’aules, un auditori, espais de recerca i creació, despatxos i recursos audiovisuals.

Can Ricart, construït l’any 1853, és un dels tres grans conjunts industrials del segle XIX que queden a Barcelona. Originalment es dedicava a la producció tèxtil i va estar actiu fins a l’últim quart del segle XX. L’Ajuntament de Barcelona, propietari del recinte, va cedir la nau principal i alguns edificis annexos a la Universitat de Barcelona l’any 2015.

 


Per a saber-ne més:

Un Campus de les Arts, projecte de la Universitat de Barcelona per al recinte de Can Ricart | Universitat de Barcelona