Dissabte dia 25 al matí, va tenir lloc l’acte d’inauguració de les obres de rehabilitació de l’antiga Bòbila Sugranyes, a Reus (Baix Camp). Els regidors de Cultura, Joaquim Sorio, i d’Urbanisme, Miquel Domingo, així com part de l’equip d’arquitectes que han procedit a aquesta rehabilitació van explicar als mitjans de comunicació i als assistents a l’acte, els treballs tècnics d’aquesta rehabilitació així com el sistema de visites als grups escolars i concertats que es farà a partir d’ara.

Per la seva banda l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va anunciar el desenvolupament d’una zona verda al voltant dela Bòbila Sugranyesaixí com un espai museogràfic d’interpretació de la ceràmica al llarg dela història. Aquestantic espai de producció industrial, és una de les poques bòbiles d’aquesta tipologia que es conserven a Catalunya.La Bòbila Sugranyesestà ubicada a l’avinguda de Tarragona i és fruit de l’expansió industrial de la ciutat de Reus al llarg del segle XIX.

El forn Sugranyes, així és com tècnicament s’hauria de nomenar tot i que ha perviscut el seu nom popular, és visualment reconeixible per la seva estructura circular amb la xemeneia al seu centre, va quedar obsolet amb l’aparició a mitjans del segle XX de fàbriques més modernes als pobles del voltant de Reus. La construcció, de titularitat municipal, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i la seva protecció i rehabilitació ha comportat una inversió de 915.000 € finançada a través de recursos municipals i d’ajuts europeus provinents dels fons FEDER.