loc

Locomotora del Parc de l’Estació d’Igualada

Ahir dijous, 22 d’agost, l’ajuntament d’Igualada (Anoia) va presentar els treballs de restauració i rehabilitació de l’antiga locomotora “Berga” nº 27 (“Balsareny”) que ha tornat a ser reubicada al Parc de l’Estació Vella.

La locomotora va ser fabricada l’any 1896 per l’empresa alemanya Krauss Locomotive Frabrik&Co. per a la línia del carrilet de Manresa a Berga. Posteriorment, en integrar-se a la xarxa de la Companyia General de Ferrocarrils Catalans, va portar el nº 27. A finals dels anys 1960 va ser retirada del servei actiu i l’any 1973 l’ajuntament d’Igualada la va adquirir per instal·lar-la com a monument a l’Estació Nova. A partir del 1989, va ubicar-la al parc de l’Estació Vella com a recordatori de l’antic traçat del ferrocarril que arribava fins a l’actual plaça Catalunya travessant el passeig Verdaguer.

Els treballs de restauració i condicionament de l’espai que ha realitzat l’ajuntament d’Igualada han tingut l’assessorament de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial i la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.