L’Associació Hàbitats, juntament amb el propietari de la finca on hi ha ubicada l’antiga central elèctrica del Fai, continuen desenvolupant el projecte d’adopció de l’edifici i el seu entorn.

Aquest projecte, que es va començar ara fa dos anys, consisteix en la neteja, recuperació, difusió i posada en valor tant de l’edifici industrial com de l’entorn. Tant la central, com tota la zona on s’ubica, es troben inclusos dins de l’espai PEIN (Pla Especial d’Interès Natural) dels Cingles.

La central elèctrica del Fai, dins del municipi de Bigues i Riells (Vallès Oriental), està situada a la vall de Sant Miquel, a la dreta del riu Tenes i al peu del Cingle del Fitó, en un espai d’extraordinària bellesa i interès paisatgístic. Va ser construïda per Energia Elèctrica de Catalunya l’any 1910  i subministrava electricitat a la població i indústries de Sant Feliu de Codines. Va deixar de funcionar l’any 1964 arran d’un mortal i fatídic accident laboral. Actualment conserva tota l’estructura (parets mestres) però la teulada està completament esfondrada.