L’empresa barcelonina “Torrente Tecno Industrial”, una de les més reconegudes i importants en el camp de la instal·lació de parallamps i sobretensions celebra el seu 150 aniversari des de la seva fundació l’any 1860.

Al llarg de la seva història l’empresa ha estat responsable de la instal·lació de més 12.000 parallamps en edificis d’empreses, institucions i particulars arreu de la geografia catalana, molts en edificis d’especial interès artístic i patrimonial com ara el monestir de Poblet, el del Miracle, Montserrat, Palau Nacional, Palau de la Música Catalana, etc.

torrente-1

L’origen d’aquesta empresa de protecció del llamp i les sobretensions es remunta a l’any 1860, en que va ser fundada per Josep Sebastià i Sellerès al carrer Marquès de Barberà, al Raval de Barcelona, dedicant-se inicialment a la “fabricación de cerrajería fina de todas clases, construcción y colocación de para rayos, fábrica de lanzaderas de todas clases y construcciones y depósito de anillos y mallones para lizos”.

L’any 1869 Josep Torrente Cereza, rebesavi dels actuals propietaris, va entrar a treballar a l’empresa com a aprenent i al cap de vint a anys, el 1889, va comprar el negoci al Sr. Sebastià.

El 1894, i fins a l’actualitat, Parallamps Torrente s’instal·la al número 21 del mateix Marquès de Barberà, amb un taller amb fornal a la part inferior i la vivenda familiar a la part superior. Durant aquests primers anys, Parallamps Torrente ja va començar treballar fent servir últims materials i, especialment, els parallamps Franklin, els més usuals en aquells anys.

Actualment, Torrente Tecno Industrial, és una de les empreses familiars més antigues de tot Catalunya en la protecció contra el llamp, havent-se adaptat i evolucionat tecnològicament de forma extraordinària fins a oferir actualment  productes i serveis d’última generació per satisfer la demanda actual del mercat.