Cursa d’automobilisme a Vilafranca del Penedès

El 5 de novembre de 1922 la Penya Rhin, de Barcelona, celebrava el seu II Gran Premi Internacional d’Automobilisme Penya Rhin al circuit de Vilafranca del Penedès. Aquesta competició, iniciada un any abans, va esdevenir una de les fites més importants dels peoners de l’automobilisme europeu de competició.

L’anomenat Circuit de Vilafranca consistia en utilitzar les carreteres de terra de l’època fent un circuit circular amb sortida i arribada a Vilafranca del Penedès passant per L’Almúnia i Els Monjos. El circuit tenia 14,7 Km. i es feien 35 voltes, amb un total de 515 Km.

La imatge adjunta ens mostra la tribuna principal, situada entre la carretera de Barcelona i la riera de Pacs, amb els equips participants preparats per prendre la sortida. Van participar-hi 17 cotxes de 8 marques diferents. En primer terme hi ha els dos cotxes, de dues places per incorporar-hi un mecànic, de la casa Ricart-Pérez (números 11 i 4) pilotats per Gaston i Irazo, respectivament. La cursa d’aquell any va guanyar-la l’irlandès Kenelm Lee Guinnes, amb un automòbil Talbot/Darracq.

Cursa a Vilafranca

Arxiu d’Imatges del mNACTEC
Fons: W. Ricart
Autor: Desconegut
Format: fotografia en paper de 8 x 12 cm
Nº de registre: 20623